fredag den 26. oktober 2012

Townsville

24.-10.
Vi tog udfordringen op. Klokken fire om eftermiddagen var vi ifoert loebetoej  klar til at loebe/gaa de tre km op ad Castle Hill. 10-15 %'s stigning og 28 grader kan nok faa pulsen op.
Det var haardt, men ogsaa facinerende. Om aftenen hyggede vi os med to jaevnaldrende canadier. Vi svingede bare godt sammen.

25.-10.

Vi moedte op ved faergen til Magnetic Iceland kl. 9. Sejlturen tog kun 30 min. og jeg klarede den uden soegsyge. En stille og hyggelig oe med 5 laguner forbundet af en landevej. Vi valgte en vandretur paa 6 km op i hoejlandet. Det var meget varmt og ikke en tur der blev valgt af saerlig mange, men det var anstrengelserne vaerd. Der var en fantastisk udsigt og en usaedvanlig vegetation.

 

Turen tog et par timer og to flasker vand.

Resten af dagen hyggede vi os ved denne smukke lagune.

26.-10.
Denne dag blev brugt til at koere til Airlie beach. En tur paa ca. 400 km. Airelie beac er udgangspunkt for ture til Whitsundays. En oegruppe hvorfra der foretages snorkle og dykkerture.








onsdag den 17. oktober 2012

Port Douglas, Mossman George og Great Barriere Reef

Torsdag d. 18.-10.
Vi er nu landet på en lille hyggelig campingplads hel ude ved kysten - Newell - , hvor der er direkte udsigt til The Great Coral See.
 I dag har vi været på en lille udflugt til Dainntree National Park, hvor vi besøgte Mossman George. MG er en kløft der er omgivet af tropisk regnskov. Her gik vi en tur på et par timer, hvor vi bl.a. passerede en hængebro, hvor der var ca. 30 m ned til floden, studerede diverse opslag om regnskovens plante og dyreliv. Turen sluttede med en iskold dukkert i floden. Et betagende og smukt område.
På turen tilbage passerede vi adskillige sukkerrørsmarker, hvor de var i gang med at høste.

Fredag d. 21.-10.
Saa kom dagen - den store dag, hvor vi skulle snorkle paa revet. Vejret var ikke det bedste - overskyet og 15- 20 knob.
Alligevel var vi taendte.
Vi indtog soesygetabletterne efter forskrifterne og gik ombord paa Elypso kl. 8.30. Vi var 28 gaester ombord - alle snorklere. Den foerste 1,5 time sejlede vi ud til revet. Det gyngede, mvi klarede den.
Vi blev udstyret med vaaddragt, svoemmefoedder og snorkel. Jeg tog imod tilbuddet om at have en instruktoer i naerheden.

Wauv .... Hvilken verden der aabnede sig. Det skal ses, det kan ikke beskrives. taenk at alle disse koraler er kolonier af bittesmaa dyr. Verdens stoerste koralrev straekker sig 2000 km parallel med Australiens Oestkyst.
Et boom af farver. Ikke mindst fiskene var farvestraalende. Efter den foerste times dyk skulle vi sejle lidt foer vi skulle i vandet igen. Jeg skulle lige have pille nr. 2 og saa braekkede jeg mig ud over det hele. Pu ha!!
JC var i vandet igen, jeg sundede mig. Efter en time kom han forfrossen op med julelys i oejnene.
Frokost. Ingen appetit. Videre til sidste dyk. JC var i vandet igen. Her var det isaer de store fisk som facinerede.
De 1,5 times sejlads tilbage foregik liggende. Det var rart at faa fast bund under foedderne.

Herfra koerte vi videre mod Atherhorn Tableland lidt oppe i bjergene. Lige foer det blev moerkt koerte vi ind paa en campsite i Walkamin midt ude paa boehlandet. Koekkenet/opholdsstuen lignede et aabent maskinhus. Her var en rigtig hyggelig stemning med oel, vin og dartspil. Folk var aabne og snaksalige og inden vi fik set os om, havde vi indtegnet naeste dags rute rundt i omraadet. Vi var virkelig kommet paa landet.

20. - 10.

Vi tog afsted - ruten var lagt. I Atherhorn gjorde vi holdt ved Crystal Caves, hvor der var en samling af krystaller fra hele verden samlet af en enkelt person. Vi saa bl.a. verdens stoerste ametyst. Videre til  The Crater. Et kaempe krater, som er opstaaet ved vulkansk aktivitet. Vi vandrede lidt i de smukke omgivelser.
Herfra videre til et udsigtspunkt, hvor vi fik et smukt view ud over hoejlandet. Naeste maal var Curtain Fig Tree. En snylteplante som gror paa toppen af andre traer og saetter roedder ned i jorden. Tilsidst draeber den moderplanten og fortsaetter med at gro. En facinerende og skulpturel plante.
 

Sidste stop var Lake Barrine, hvor vi tog en dukkert i det krystalklare vand. Soen blev skabt for ca. 17000 aar siden, da en vulkan gik i udbrud. Den efterlod et krater med en gennemsnitlig vanddybde paa 68 m. Ingen tilloeb ud over regnvand.
Vi sluttede eftermiddagen af med en vandretur rundt om soen. Vi overnattede paa Lake Eacham Turist Park.

21.-10.
Vores maal var Lake Tinaroo. En kunstig opbygget soe, som tjener som vandresevoir til baade kraftvaerk, overrisling af landbrugsomraader og rekreative formaal. Soen laa i Danbulla National Park. Her kraevede det en speciel tilladelse fra Queensland Park and Vild Life Service for at overnatte. Det tog lidt tid (forgik over telefonen), men det var billigt - 10$. Det sidste stykke ud til Kauri Creek koerte vi paa en jordvej.
En charmerende plads lige ned til soen. Pladsen blev isaer benyttet af australske familier med boern. Her var virkelig fred og idyl. Eneste facilitet var toilet, vand og baalplads.
Om eftermiddagen gik vi en 6 km lang tur langs kanten af Kauri Creek. Turen tog ca. 2 timer og var klacificeret til traenede og erfarne vandrere. Jeg fik det bedre da jeg kom tilbage og laeste beskrivelsen.

22.-10.
Efter en rolig nat gik turen til Townsville. En tur paa 400 km.
Da det er hovedfaerdselsaaren paa oestkysten havde vi forventet en motorvej, men det lignede mere en dansk landevej. I Townsville fandt vi en campingplads i industrikvarteret i naerheden af lufthavnen.

23.-10.
Vi koerte fra morgenstunden en tur til Townsville centrum. Maalet var Reef HQ/Culturel Center.

Jeg havde et oenske om at studere revet under roligere forhold. Dette fik jeg til fulde opfyldt her. Man havde flyttet et stykke af revet ind i et kaempe akvarium. Verdens stoerste koralrevsakvarium, som rummer GBR's naturlige dyre og planteliv. Der rigtig mange frivillige til at fortaelle og levendegoere udstillingen. Vi var der i tre timer og det var ikke et minut for laenge.
Maettet af indtryk gik vi en tur langs strandpromenaden the Strand. Palmer, sand og masser vand, men ikke en eneste i vandet pga. af Stingers. Geleagtige dyr med lange braendende traade. Vi sluttede dagen af med at koere til toppen af Carsell Hill. et ca. 600 m's hoejt udkigspunkt. Vi moedte utrolig  mange motionister. Hver morgen og aften brugte rigtig mange mennesker fra byen bjerget til en motionstur.
I morgen tager vi udfordringen op. Aftensmaden blev lavet i camping koekkenet. Her underholdt vi os med to hollandske piger.

mandag den 15. oktober 2012

Cairns og Kuranda

Tirsdag d. 16.-10.

Vi sagde farvel og tak i Humpdy Doo ved at lave mad til hele familien. Spagetti og koedsovs samt isvafler til de 13 boern. Teebonesteak, groensagspakker og salat samt aeblekage til de 8 voksne. Efter stemningen at vurdere var middagen en succes. Aftenens hoejdepunkt var da Marissa praesenterede sine tegninger og skitser. Hun har virkelig talent, hvilket hun ogsaa har planer om at udnytte professionelt.
Vi blev vaekket kl. 3.45. Rihanna og Thorvald koerte os til lufthavnen, hvor der var en bevaeget afsked, isaer med Thorvald.
Da vi ankom til Cairns oplevede vi hoej service. Der holdt en bus udenfor indgangen til lufthavnen, som koerte os direkte til vores backpacker hotel. Den laa i foerste raekke med front mod havet. Hvordan kan man vaere saa heldig. Cairns er en meget livlig by med masser af turister isaer unge mennesker. Dagen blev brugt til slentreture rundt i byen. Aftensmaden indtog vi sammen med nogle unge tyske backpackere. Vi tror de noed vores selskab.
Dagen efter skulle vi hente vores autocamper. Det tog en time at faa bilen udleveret. De var meget grundige med at udforme kontrakten. Vi endte op med at betale 6200 kr. for forsikring af bilen. Vi er lidt usikre paa om bilen er det vaerd.Det er en simpel, men funktionel camper.
On the road. Det er dejligt at trykke paa speederen (automatgear) og selv bestemme vejen. Vores foerste tur gik til Kuranda, som er kendt for hippistilen fra 60erne. Byen er chamerende med sine mange smaa boder, der saelger diverse kunsthaandvaerk med aborigional baggrund. Vi koerte et stykke ud i regnskoven og vandrede herefter en times tid ud til et udsigtspunkt, hvor vi saa et kaempe vandfald - Baron Falls. Fredeligt og roligt omraade, hvor der undervejs var god information om dyre og plantelivet i regnskoven.
Sidst paa eftermiddagen koerte vi ud til vores foerste overnatningssted. Vi blev positiv overrasket over de mange faciliteter. Et velustyret koekkken, hvor vi moedte og snakkede med andre rejsende.
I dag har vi igen vaeret paa vandretur i regnskoven. En meget flot tur. Desuden har vi besoegt byens gallerier og markeder.
I morgen gaar turen til Port Doglas.

fredag den 12. oktober 2012

Humpty Doo 3

Torsdag d. 11. okt.
Jens Chr. Startede dagen med en gå/ løbetur sammen med Thorvald. De var rundt i området
Og diskuterede lokalpolitik. Thorvald har svært ved at nogen bestemmer over ham.
Senere var vi ude på Thorvalds frugtplantage. Han ejer et andet landsted hvor han lejer bygningerne ud og har en plantage af rambutantræer . Det er fast arbejde. Træerne vandes automatisk, med det skal helst tilsetes hver dag. Vi tilså frugtsætningen, men Thorvald var ikke tilfreds med årets resultat. Senere fik vi en drink i ladebygningen hvor vi opfriskede minder fra gamle dage.Det var stort.

Humpty Doo Bar. What a place.
En råt og hyggeligt sted. Vi fik en øl og snakkede lidt med nogle af de andre gæster. Her kommer truckerdrivers med et stort fuldskæg og tartoveringer. Et charmerende miljø.

Hjem for at skifte tøj og så afgang til markedet i Darwin sammen med Marissa og Hans Christian. Et charmerende sted lige ud til havet. Vi lyttede til musik og købte mad ved de mange forskellige etniske boder. Vi spiste på stranden med udsigt til solnedgang. Meget charmerende sceneri som vi nød sammen med mange andre. Markedet havde også en afdeling for kunsthåndværk og alternativ behandling. Meget facinerende. En nød aftenen  i selskab med Marissa og Hans Chr .
Vi fik et indblik i deres liv med kærester, arbejde og familien tæt på.
 
 


Litchfield National Park

Fredag d. 12. oktober
Dagens udflugt gaar til Litchfield National Park, hvor Hans Christian var chauffoer. Afstandene herude er store, saa en tur paa 300 km regnes ikke for noget.
Vores foerste stop var ved nogle meget store termittuer. Det specielle ved disse tuer var at de alle vendte nord syd.
 
Afstandene inde i selve parken er ikke saa store her. Derfor var vi snart fremme ved naeste stop, som var nogle mindre vandfald, der ligesom dannede nogle smaa bassiner ned over bjergsiden.
 
 
De naeste to stop var ogsaa omraader med vandfald og bassiner nedenfor, hvor vi badede. Adgangen til disse omraader var meget let tilgaengelig med asfalterede stier og trapper. Derfor var der ogsaa  flere mennesker her end i Kakadu. Vi noed samvaeret med Hans Christian og hoerte lidt om hans noget komplicerede liv.
 



 
Om aftenen var vi ude at spise hos en af vennerne. Det var en dansker - Henning - , som havde gjort det rigtig godt. Han var uddannet landmand, men havde eventyr i blodet. Han tog til Australien, hvor han startede med at arbejde i en restaurant. Senere koebte han selv et spisested, som gik rigtig godt. Dette solgte han efter 18 aar og begyndte saa at arbejde med blomster. Han koebte foerst en blomsterforretning, som ikke gik saa godt. Herefter begyndte han selv at dyrke blomster. Dette viste sig at vaere en indbringende forretning, men det mest indbringende var nok hans koeb af jord i umiddelbar naerhed af Darwin. Jordpriserne er her steget eksplosivt og da han ejer omkring 100 tdr. land i byzone, ja, saa snakker vi om trecifrede millionbeloeb.
Han boede i noget der lignede en ladebygning. Hoejt til loftet og indrettet med billiard bord, flygel og et barbord. Vi fik serveret en middag, som bestod af store rejer og flere forskellige slags fisk tilberedt i en fonduegryde. Hertil var der forskellige groensager. Henning var en rigtig gammel socialist, saa der blev rigtig diskuteret politik.

torsdag den 11. oktober 2012

Kakedue National Park.

Mandag d. 8. Oktober
Vi blev afhentet i Humpty Doo kl. 7.00 af  vores turbus. Vi kiggede os omkring, ja, vi befandt os blandt unge mennesker på vores egen børns alder. 2 var fra Canada 3 fra Cambera og en fra Victoria. Guiden var  en ung frisk fyr fra New Zealand. Han viste sig at være virkelig god.


Turen gik sydpå mod Kakadu National Park som viste sig at være et World Heritage Area.
Første stop var ved en sø i et mangroveområde. Vi sejlede med en turbåd rundt på søen. Her var en flot vegetation, utallige fugle samt adskillige krokodiller. Et fantastisk natursceneri.

Videre til  Kakadu National Park. Vi standsede ved et mangrove område hvor der var et udsigtspunkt. Har spiste vi frokost og nød udsigten. Den ene fugl flottere end den anden spankulerede forbi. Nice sceneri.

Efter frost gik turen videre til Ubirr, hvor vi så flotte hulemallerier. Guiden viste os rundt og han var en rigtig god fortæller. Vi fik et godt indblik i the Aboriginals liv. Nogle af malerierne er ca. 40.000 år gamle og meget velbevarede. Vi sluttede af med et viet ud over områdets hvor Crocodile Dondee blev filmet.

Nu gik turen til vores overnatninssted, Gornamarr. En tur på ca. 2 timer. Ja der er store afstande i
parken. Pludselig stoppede chaufføren og han råbte"Now you are going to pick wood for the
fireplace." Skoven havde for nydelig været brændt af så vi blev kul sorte, men det skabte korpsånd.


Da vi naaede frem til lejrpladsen, var der stillet telte frem til os. Vi fik hver tildelt en swag, som er et liggeunderlag derogsaa kan benyttes som sovepose. Turlederen Brett lavede en fin middag til os paa baalstedet. Efter middagen var der hygge rundt om baalet, hvor vi fik laerte at spille paa Didderidoo.

Dagen efter var der morgenmad kl. 7, hvor der var friskbagt broed "Damper". Et broed som bliver bagt i en gryde paa baalstedet. Ja, guiden var tidlig oppe. Efter morgenmaden gik turen til Twins Falls. Vejen herud gik ad hullede jordveje, igennem flodlejer, over store sten, ja, her var det virkelig noedvendig med en firhjulstraekker. Da vi naaede frem var der ca. 1 times vandring op til vandfaldet i 35 graders varme. Anstrengelserne blev beloennet med en svoemmetur i det mest laekre vand.

Tilbage til bilen igen, hvor der blev serveret frokost. Herefter gik turen til Jim Jim Falls. Dette vandfald kraevede ogsaa en times vandring. Her fossede der vand ud over klippekanten, hvor vi kunne bade lige nedenunder.






Aftensmaden bestod af grillet boef, krokkedillekoed og boeffelkoed med salat. En fantastisk middag, som smagte ekstra godt efter dagens mange anstrengelser.
Aftenen gik med historier og snak. Der var ingen problemer med at sove.
Efter morgenmaden gik dagens foerste tur ud til Maguk vandfaldene. Her stroemmede vandet ud over klippekanten og vi kunne svoemme helt ind under selve faldet.
Efter frokosten besoegte vi Warradjan Aboriginal Cultural centre. Et flot opsat udstilling om den oprindelige befolknings levevis og kultur. Et studie vaerd.
Herfra var der ca. 3 timers koersel til Humpty Doo, hvor vi blev sat af.
 


   





































lørdag den 6. oktober 2012

Humpty Doo2

Vi var i gaar en tur inde i Darwin. Her koerte vi lidt rundt i byen for at se naermere paa sevaerdighederne. Vi gik en tur ned ad gaagaden for at se paa butikker og fornemme stemningen og miljoet. Vi var paa turistbureauet for at bestille en tredages tur til Kakedue National Park. Prisen var 2800 pr. stk., hvilket er alt inclusiv.
Vi moedte paa et tidspunkt en af Thorvalds venner som boede i en luksus lejlighed op 20 etage. Vi blev inviteret op for at se lejligheden og nyde den flotte udsigt over Darwin. Bagefter koerte vi ud for at spise sammen. Her moedte vi en gruppe af meget muntre herrer, som viste sig at vaere Thorvalds loebekammerater. Middagen bestod af nogle kaempe store boeffer med salaat til. Laekkert !!!
 
 
I dag har vi vaeret med Thorvald inde i Darwin for at se deres hus herinde som de lejer ud. Der var nogle praktiske ting han skulle have lavet. Gerda og jeg blev sat af i et kaempestort shoppingcenter, hvor vi gik rundt og studerede priser og vareudbud. Priserne er stort set som i Danmark, maaske endda lidt dyrere. Oel og spiritus er meget dyrere. Jeg koebte 6 oel til 84 kr og en flaske vin til ca. 100 kr. Vi drikker mest oel og vand. Vin drikkes ikke af saerlig mange.
Middagen spiste vi paa en meget fin restaurant sammen med nogle af Thorvald og Rihanas venner.
I morgen skal vi bare slappe af derhjemme. Nydde haven, swimming poolen og en god bog. Jeg er i fuld gang med Profeterne i Evighedsfjorden af Kim Leine.

 

torsdag den 4. oktober 2012

HumptyDoo 1

Vi er nu velankommet til Darvin, hvor Thorvald og Riahana hentede os i lufthavnen kl. 4.30. Det var meget moerkt og varmt. En fugtig varme som vi nok skal vaenne os lidt til. Efter et par timers snak og rundvisning i omraadet var det tid til nogle timers soevn.
 
Vi har talt med baade Marissa og Hans Christian. Marissa bor i sit eget hus lige ved siden af og Hans Christian bor ogsaa stadig hjemme. Han er for oejeblikket i gang med at goere gaestehuset i stand med henblik paa at flytte ind her. Jeg tror det skulle have vaeret faerdig til vi kom, men der er et stykke vej endnu. Thorvald har haft brug for lidt computerassistance, saa det har vi lige brugt nogle timer paa.
 Her er meget liv omkring huset. Riannas datter Sarimah bor alene med hendes 4 drenge  -James 12, Ryan 11, David 9 og Liam 8 - samt 3 plejeboern i nabohuset til den anden side. Marissa passer 3 boern i alderen 2,4 og 6 aar.  Herudover  har Thorvald og Rianna Ebbenie 10, Yveri 8 and Damon 7 years old.
De bor her hele doegnet, saa der er mange boern at tage vare paa. Det er haardt arbejde. Thorvald synes det er lige rigeligt, men det er for oejeblikket deres arbejde.
 
I morgen skal vi ud at koere en lille tur med Thorvald for at se de naermeste omgivelser.